PRZEPIS NA PUSZYSTE NALEŚNIKI:
2 jajka
1/2 szkl mleka
1/2 szkl mąki
odrobina cynamonu
odrobina soli
1 łyżka masła/margaryny
1 łyżeczka cukru wanilinowego (opcjonalnie, na słodko)
Rozgrzać piekarnik do 220 st. W momencie, kiedy on będzie się nagrzewał ubić w misce razem jajka, mleko, później dodać mąkę, cynamon i sól.
Rozpuścić masło w małej tortownicy, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, nad wrzątkiem. Później na to roztopione masło wylać wcześniej ubite ciasto na naleśniki i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Piec 10-12 min.
Po wyciągnięciu z piekarnika może lekko opaść, ale to normalna kolej rzeczy. Podawać po upieczeniu, z dżemem/owocami/cukrem pudrem. Jak kto lubi. ;-)
SMACZNEGO!
f.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz