środa, 29 lutego 2012
PRZEPIS: Lekka przekąska, czyli grzanki z warzywami i fetą
To proste danie powstało bardzo spontanicznie i jest idealne dla tych, którzy chcą zjeść lekko i nie mieć na sumieniu kalorycznej bomby. Z pewnością każdy ma przepis na swoje ulubione grzanki. Ja robiłam je w takim wykonaniu po raz pierwszy, ale z pewnością kiedyś to powtórzę. Przepis można wykorzystać podczas niespodziewanej wizyty gości a w razie braku składników, zastąpić je innymi;)
PRZEPIS
chleb tostowy pełnoziarnisty, zwykły lub tak, jak w moim przypadku zwykły razowy -6 kromek
pół opakowania sera feta
pół pomidora
mała cukinia
garść oliwek
rukola
bazylia, tymianek, oregano
sos czosnkowy
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok. 200 stopni a w międzyczasie przygotowujemy grzanki.
Myjemy rukolę i pozostawiamy do oschnięcia. Kroimy fetę, cukinię, pomidora w dość drobną kostkę a oliwki w plasterki. Wszystkie składniki (za wyjątkiem rukoli, którą dodamy później) równomiernie rozkładamy na kromkach chleba. Przyprawiamy ziołami i układamy na blaszce, następnie wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 min.
Po wyciągnięciu obsypujemy rukolą.
Wielbiciele sosów mogą dodać sos czosnkowy lub ulubiony ketchup.
W kolejnych postach postaram się podać przepis na pyszny, domowy sos czosnkowy.
Smacznego!
a.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
air jordan
OdpowiedzUsuńfear of god outlet
bape clothing
شركة تسليك مجاري بالاحساء I3b3J9WGsg
OdpowiedzUsuńشركة كشف التماس الكهرباء بالرياض FuCIhAIuz8
OdpowiedzUsuńشركة تنظيف مكيفات بحفر الباطن
OdpowiedzUsuńl3nVACAsO4
oovd3321c
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
supreme outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet