Tarta truskawkowa to nie jest żaden kulinarny wyczyn, tym bardziej, że użyłam do niej budyniu z torebki. Nieskomplikowana, a jednak potrafi zadowolić niejedno wybredne podniebienie:)
Co jest potrzebne?
Składniki na ciasto
Truskawki
Cukier puder
Cukier
Mleko
Ulubiony budyń
Przepis na ciasto znajdziecie w poście, gdzie sól zastępujemy dwoma łyżkami cukru pudru. Ciasto również chłodzimy w lodówce, nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut bez wypełnienia.
W czasie, gdy ciasto podpieka się w piekarniku, przygotowujemy budyń (ja użyłam śmietankowego). Dobrze jest go posłodzić odrobinę więcej niż podaje producent, ponieważ truskawki o tej porze roku nie są jeszcze takie słodkie.
Budyń wylewamy do formy z tartą, a na wierzch kładziemy pokrojone w plasterki truskawki.
Pieczemy 45 min. w temperaturze ok. 200 stopni i voilà!
Smacznego!
a.
Grzeszycie Agnes!!!
OdpowiedzUsuńA w ogóle to jaki macie profil ma PC bo bym sobie popatrzyła na wasze kartki :D:D bo do mnie coraz ładniejsze przychodzą:D a dzisiaj jaką dostałam z RPA:D:D
a dziękujemy:) już niestety niedługo będzie bardziej lekko-sałatkowo. Koniec obżarstwa;P Elu faktycznie ta z RPA jest świetna! Masz tu mój profil, a Falka Ci poda jak z pracy wróci:)
OdpowiedzUsuńhttp://www.postcrossing.com/user/arcadines
falka z pracy wróciła i oto mój profil: http://www.postcrossing.com/user/falkaa pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń