Nie byłam fanką awokado, ponieważ zawsze wydawało mi się mdłe i nie wiedziałam za bardzo z czym je łączyć. Powoli odkrywam jego zalety, w połączeniu z innymi składnikami i wiem, że potrafi obdarzyć dobrym smakiem w duecie lub tercecie. ;-) W dzisiejszym wydaniu z pysznymi pomidorami suszonymi i prażonym słonecznikiem, posypane solą morską. Miłej niedzieli!
PRZEPIS:
4 kromki chleba pełnoziarnistego
1 dojrzałe awokado
6 plasterków suszonych pomidorów
4 łyżki ziarenek słonecznika, prażonychsok z cytryny
pieprz
sól morska
Obrane awokado ugnieść i doprawić sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu do smaku. Pokroić w paski suszone pomidory i nałożyć na kanapkę, posypać prażonym słonecznikiem i solą morską gruboziarnistą, et voilà!
f.
pysznie wygląda, rób na jutro do roboty! ;)
OdpowiedzUsuńHa, jak zdaze - zrobie :D
OdpowiedzUsuńte kanapeczki sa naprawde pyszne.dziekuje za ta ciekawa kompozycje smakowa.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMy również dziękujemy- za komentarz:) Życzymy smacznego!
OdpowiedzUsuń